Scheren – een essentieel onderdeel van een gezonde huid! 

 

Het belang van MEN-only verzorgingsproducten voor het gezicht of lichaam is niet te ontkennen. Maar waarom worden scheerproducten nog steeds als bijkomstigheid beschouwdWe weten dat het verzorgingsaspect een belangrijke rol speelt tijdens het scheren. Tijd om hier dus verandering in te brengen!   Jouw scheerritueel en de producten die je daarbij gebruikt, maken namelijk óók deel uit van jouw persoonlijke verzorging. 

 

Jeuk, irritatie en roodheid 

Een man scheert zich gemiddeld 16.000 keer in zijn leven. Dat is 16.000 keer een aanslag op je huid en dan hebben we het nog niet over de wintermaanden. Veel mannen hebben door al dit scheren last van jeuk, irritatie en roodheid ter hoogte van de baardstreek. Niet prettig. Hoe kan je dit het best voorkomen? 

 

Veel mannen grijpen naar specifieke producten wanneer ze last krijgen van een droge of geïrriteerde huid. Ze pakken het gevolg aan, maar niet de oorzaak. Hun scheerritueel blijft namelijk onveranderd. Beter is het om de oorzaak aan te pakken, want waarom zou je wel investeren in een hydraterende crème maar niet in een beschermende pré-shave of verzorgende scheerzeep?  


Een juist scheerritueel is belangrijk en bestaat uit drie essentiële onderdelen om huid en baardstreek gezond te houden helende en verzorgende producten,  een goed scheermes,  de juiste technieken (bekijk hier onze video over scheerrichtingen voor de juiste scheertechniek). 


Extra advies van onsgebruik bij overgevoeligheid, eczeem of baardroos geen alcoholhoudende aftershaves, die zorgen juist voor meer irritatie en uitdroging van de huid.  Wil je nog meer tips? Lees dan ons blog over de 5 meest gemaakte fouten tijdens het scheren. 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog