Ook je scheerkwast heeft af en toe onderhoud nodig!


 

Hoe je scheerkwast onderhouden?

Onderhoud is de normaalste zaak van de wereld als je lang wil genieten van je scheergerief. Laat je kwast altijd met de  haren naar beneden hangend drogen. Zo kan het vocht weg en voorkom je schimmel.

In de loop van de tijd kunnen zich toch scheerschuimresten en huidvetten gaan hechten aan de haren van je scheerkwast. Zeepresten kunnen er op den duur voor zorgen dat haren afbreken. Ook bemoeilijken deze resten de opname van water, waardoor de kwast moeilijker en minder prettig aanvoelt. Ook de haren kunnen aan elkaar gaan plakken, waardoor hun flexibiliteit verdwijnt. 3 keer per jaar een grondige reiniging gaat de levensduur van je scheerkwast behoorlijk verlengen. Dus… Geef jouw scheerkwast eens een grote beurt.


Grondige reiniging van jouw scheerkwast in 8 stappen.
  1. Vul een kommetje of gewone koffiemok met lauw tot warm water en voeg een kleine hoeveelheid gewoon afwasmiddel aan toe.
  2. Beweeg de scheerkwast draaiend door de mok en druk de haren ook regelmatig tegen de bodem.
  3. Laat een tweetal minuten inwerken en spoel je kwast uit.
  4. Vul de mok nu met negen delen warm water en één deel gewone azijn, zodanig dat de haren volledig in de vloeistof staan en dit gedurende 10 minuten. 
  5. Herhaal stappen 2, 3 en 4 met dit azijnmengsel
  6. Let op met het houten handvat van de MEN³ borstel en zorg ervoor deze niet ondergedompeld zijn in de vloeistof om schade aan het hout te voorkomen.
  7. Spoel de kwast grondig en was de haren van je borstel nog even na met een milde babyshampoo.
  8. Na het uitspoelen van de shampoo plaats je de scheerkwast in een de houder met de haren naar beneden om deze te laten drogen.

Na deze stappen zal je scheerkwast weer meer water op kunnen nemen. Hierdoor prepareer je de huid en baardharen beter en creëer je gemakkelijk een rijk scheerschuim. De ideale basis voor een comfortabele, effectieve scheerbeurt!Reacties

Populaire posts van deze blog

MONDMASKER IS BROEIHAARD VOOR ECZEEM EN JEUK

Doffe baardharen? Last van baardknopen? Probeer deze tips.

Wereld Eczeem Dag 18 september 2021