Hoe verbeter je je concentratie en leerprestaties voor herexamens?

Herexamens zijn een stressvolle periode voor veel studenten. Je hebt misschien minder motivatie, meer afleiding en minder tijd dan de eerste keer, want voor de anderen is het nu net vakantie. Hoe kun je dan toch je concentratie en leerprestaties verbeteren voor herexamens?

Hier zijn 3 essentiële tips die je kunnen helpen.

Tip 1: Maak een realistisch en haalbaar studieplan

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je te concentreren en te leren voor herexamens is het maken van een studieplan. Een studieplan helpt je om je leerdoelen te bepalen, je tijd te organiseren, je prioriteiten te stellen en je voortgang te volgen. Maar let op: een studieplan moet realistisch en haalbaar zijn. Dat betekent dat je rekening moet houden met je capaciteiten, je beschikbare tijd, je andere verplichtingen en je energieniveau. Een te ambitieus of te lax studieplan kan leiden tot frustratie, uitstelgedrag of zelfs een burn-out.

Tip 2: Creëer een rustige en comfortabele studeeromgeving

Hoe creëer je dan een goede studeeromgeving? Hier zijn enkele tips:

  • Kies een plek waar je je op je gemak voelt en waar je niet gestoord wordt door lawaai, mensen of andere prikkels.
  • Zorg voor voldoende licht, ventilatie en temperatuur. Een te donkere, benauwde of koude ruimte kan je slaperig of ongemakkelijk maken.
  • Zorg voor een opgeruimd bureau of tafel waar je al het materiaal dat je nodig hebt bij de hand hebt. Vermijd rommel of onnodige spullen die je aandacht kunnen afleiden.
  • Zet je telefoon, computer of andere apparaten op stil of uit als je ze niet nodig hebt voor je studie. Vermijd sociale media, games, e-mails of andere online afleidingen die je tijd en focus kunnen verspillen.

Tip 3: Gebruik effectieve studeertechnieken en hulpmiddelen

Studeertechnieken zijn de manieren waarop je de leerstof verwerkt, onthoudt en toepast. Studiehulpmiddelen zijn de materialen of bronnen die je gebruikt om je studie te ondersteunen, zoals boeken, notities, samenvattingen, schema’s, flashcards of online platforms.

Hoe gebruik je dan effectieve studeertechnieken en hulpmiddelen? Hier zijn enkele tips:

  • Herhaal de leerstof regelmatig en op verschillende manieren. Herhaling helpt om de informatie beter in je langetermijngeheugen op te slaan. Je kunt bijvoorbeeld de leerstof hardop lezen, schrijven, uitleggen of visualiseren.
  • Verbind de leerstof met je eigen ervaringen, interesses of doelen. Verbinding helpt om de informatie beter te begrijpen, te onthouden en toe te passen. Je kunt bijvoorbeeld voorbeelden bedenken, analogieën maken of vragen stellen.
  • Gebruik verschillende bronnen om de leerstof te verrijken, te verdiepen of te verduidelijken. Bronnen helpen om je perspectief te verbreden, je inzicht te vergroten of je twijfels op te lossen. 
Toch nog een beetje natuurlijke hulp nodig om je focus te verscherpen? 

Drink een flesje Nootropic Elixir  Dit is een drankje dat ontworpen is om je geheugen, je focus en je alertheid te ondersteunen en zorgt ervoor dat je brein optimaal functioneert. 

Meer info: https://www.men3.be/nl/webshop/product/try-out-nootropic-elixir-10-flacons 


Reacties

Populaire posts van deze blog