Movember Survival Guide voor Schoonheidssalons

November staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is voor Movember! Dit is de maand waarin mannen hun snorren en baarden laten groeien om aandacht te vragen voor belangrijke gezondheidskwesties zoals prostaatkanker, teelbalkanker, en geestelijke gezondheid. Echter, een snor of baard vraagt ook wat onderhoud. Als schoonheidsspecialiste kun je hierop inspelen door je klanten de juiste producten en tips aan te bieden. Zo draag je niet alleen bij aan een goed doel, maar zorg je ook voor tevreden klanten.

Waarom Movember een kans is voor jouw salon

  1. Verhoogde klantbetrokkenheid: Toon je klanten dat je een MENcare expert bent die ook op de hoogte is van de laatste trends en maatschappelijke ontwikkelingen.
  2. Nieuwe klanten: Trek nieuwe klanten aan door te laten zien dat je salon ook voor mannen een plek is waar ze terecht kunnen voor goede verzorging.
  3. Extra omzet: Bied speciale Movember-pakketten aan 

1. Educatie is de sleutel

Zorg ervoor dat je medewerkers goed geïnformeerd zijn over de voordelen van de producten die je aanbiedt voor mannen die deelnemen aan Movember. Geef hen tips om deze kennis door te geven aan klanten. Organiseer bijvoorbeeld een korte training over de MEN³ Beard & Face Cleanser en de MEN³ Aftershave & Beard Balm. Hoe beter ze begrijpen hoe deze producten werken, hoe beter ze ze kunnen verkopen.

2. Promoot Movember actief

Maak je klanten bewust van de Movember-campagne. Dit kun je doen door affiches in de salon op te hangen, sociale media te gebruiken of zelfs een nieuwsbrief te sturen naar je klanten. Creëer bijvoorbeeld een Movember-hoek; een speciale plek in je salon waar alles draait om Movember .Moedig je vrouwelijke klanten aan om hun mannen te ondersteunen en informeer hen dat ze ook producten kunnen kopen als geschenk. 

3. Creëer speciale aanbiedingen

Bied een Movember-pakket aan, zoals de MEN³ reisformaten van de reiniger en balsem. Dit zijn ideale producten voor mannen die hun (nieuwe) gezichtsbeharing willen verzorgen zonder in te boeten op kwaliteit. Positioneer het pakket als een perfect cadeau voor mannen die zich willen voorbereiden op hun snortransformatie. 

4. Inspireer met verhalen

Deel verhalen van mannen die deelnemen aan Movember en hun ervaringen met het laten groeien van een snor of baard. Dit kan via je sociale mediakanalen of in de salon zelf. Dit zorgt voor een persoonlijke connectie en maakt de campagne tastbaar voor je klanten. Je zou zelfs kunnen overwegen om een wedstrijd te organiseren voor de beste Movember-look met een mooie prijs!

5. Geef advies over baardverzorging

Bied gepersonaliseerde baardverzorgingsadviezen aan. Wanneer mannen hun baard laten groeien, kunnen ze last krijgen van jeuk of schilfers. Geef hen het juiste advies over hoe ze de MEN³ Beard & Face Cleanser en de Aftershave & Beard Balm kunnen gebruiken om irritaties te voorkomen en hun baard en huid gezond te houden.

6. Bied een mannenverzorgingsdienst aan

Denk na over het aanbieden van een speciale mannenverzorging in jouw salon tijdens Movember. Bv. een MEN³ PowerBoost met snorverzorging. 

7. Verbind met je eigen dames cliënteel 

Vergeet niet je vrouwelijke klanten te betrekken. Veel vrouwen willen hun partners helpen om een statement te maken voor Movember. Een leuk setje travelsizes kan hen motiveren om hun partners te steunen in deze campagne.

Conclusie

Movember biedt een unieke kans voor schoonheidssalons om zich te onderscheiden en extra omzet te genereren. Door Movember te omarmen, maak je niet alleen een verschil voor mannengezondheid, maar zorg je ook voor tevreden klanten en een boost voor jouw salon.

Deel deze blogpost met je collega's huidexperten en volg ons voor meer tips en tricks. Persoonlijke tips nodig? WhatsApp: +32 479458359


Reacties

Populaire posts van deze blog

De Magische Formule om Mannen te Betoveren in Jouw Beauty Empire

Valentijn: meer dan alleen romantiek